Randrock Junior

Randrock Junior biedt een breed programma aan met live muziek, theatervoorstellingen en culturele workshops, waar kinderen en hun ouders aan deel kunnen nemen. Daarnaast kunnen de kids lekker knutselen, spellen spelen en springen in één van vele springkussens.

Ook relaxen is mogelijk. Met iets lekkers te eten en drinken op het Junior Terras dat gezellig wordt aangekleed met toffe zitzakken. Randrock Junior is een belangrijk onderdeel van het Randrock festival dat in 2017 voor de 15e keer wordt georganiseerd in het centrum van Vriezenveen.

Alle praktische informatie + huisregels vind je hier

Plattegrond Randrock

Programma (artiesten, workshops en meer)

Vanaf 13.00 uur ben je welkom bij Randrock Junior. Bij de meeste activiteiten kun je de hele middag terecht, sommige activiteiten zijn tijdgebonden.

Tik op een item voor meer informatie.

 • Buurman & Buurman (13.30 uur)

  Wie kent ze niet? Het onhandige klussenduo Buurman & Buurman. Speciaal voor Randrock Junior trekken ze al hun gereedschap uit de kast. Ze gaan een feestje bouwen! A je to! De voorstelling van Buurman & Buurman zit vol dans, muziek en klunzige dingen. Swing en klus je mee? Na hun dolle optreden nemen Buur & Buur nog even de tijd voor een meet and greet. Je mag ze dan een handje geven of met ze op de foto. Het klusfeest van Buurman & Buurman is aan het begin van de middag, op het grote podium van Randrock (hoofdterrein).

 • Junior Bar

  De Junior Bar is de plek waar je je drankje scoort, popcorn, fruit of een ijsje haalt én waar je je Junior Knipkaart koopt. Betalen kan er met je Knipkaart of met muntjes. De Junior Bar staat midden op het Junior Terrein en is dus niet te missen. Naast de Junior Bar kun je even lekker chillen op één van de zitzakken of bankjes van het Junior Terras.

 • Junior Knipkaart

  De Junior Knipkaart is super handig voor als je op Randrock Junior helemaal je eigen gang wilt gaan. Geen gezeur om muntjes of geld bij papa en mama, maar gewoon je eigen creditcard op zak! Met de Junior Knipkaart haal je een drankje en drie keer iets lekkers aan de Junior Bar, èn kun je lekker knutselen in de Junior DOEN Knutseltent. Je regelt het dus allemaal lekker zelf. Hoe rock & roll is dat?!

  Alle andere activiteiten op Randrock Junior zijn gratis, dus daar heb je geen knipkaart voor nodig. En is je knipkaart vol? Dan kun je natuurlijk nog met muntjes iets lekkers kopen aan de Junior Bar. De Junior Knipkaart koop je bij de Junior Bar of bij de muntjeskassa en kost € 7,50.

 • Springkussens - Jump around!

  Natuurlijk staat het Junior Terrein ook dit jaar weer vol met gave springkussens. Van een schattig paddenstoeltje voor de allerkleinsten tot een super stoere stormbaan voor de grotere jumpers. Voor alle leeftijden valt er dus iets te springen. Behalve voor papa en mama, die mogen lekker relaxen op het Junior Terras terwijl jij je in het zweet springt.

  Voor papa en mama is het misschien goed om te weten dat er bij elk springkussen Junior Crewleden staan. Zij houden de boel goed in de gaten, zodat alles veilig verloopt en iedereen aan de beurt komt. Veel springplezier!

 • Schminken

  Een sierlijke bloem op je wang. Een stoer beest op je snuit. Of gewoon een gezicht vol vrolijke kleurtjes. In de Junior Schminktent mag je zelf kiezen hoe je geschminkt wilt worden. De Junior Schminkers helpen je kiezen en maken van jouw gezicht een prachtig kunstwerk. Na het schminken staat er een spiegel voor je klaar, zodat je je geschminkte gezicht zelf ook kunt bekijken. Zouden papa en mama je nog wel herkennen als je geschminkt bent? ; )

  Als je geschminkt wil worden, is het wel belangrijk dat je een Junior Knipkaart hebt. Die moet je even laten knippen als je de Schminktent binnen gaat. Heb je geen Junior Knipkaart en wil je toch graag geschminkt worden? Dan kun je ook gewoon met een muntje betalen.

 • Dansworkshop // Shake it, Junior!

  Inmiddels is ze het vaste gezicht van Randrock Junior: danslerares Sophie! Al vanaf de eerste Junior Editie laat Sophie jong en oud meeswingen met haar Dansworkshop op het Junior Podium. Tijdens de Dansworkshop leert Sophie jou leuke dansjes op bekende liedjes. Na een paar keer oefenen, kun je de moves al meedoen! En weet je wat? Dit jaar neemt Sophie je al dansend mee op reis. Dus zet je zonnebril op en swing samen met Sophie de wereld over!

  Kom voor de Dansworkshop naar het Junior Podium. Je hoeft je niet op te geven, want iedereen kan zo meedoen. De Junior Presentator laat het je weten als de Dansworkshop gaat beginnen.

 • Drumworkshop

  Jaaaa! Ook dit jaar kun je op Randrock Junior weer een toffe Drumworkshop volgen. Roffel jij ook mee? De Drukworkshop wordt dit jaar gegeven door Joost Visser. Hij is van Popschool Twenterand en een echte stoere drumleraar! Joost neemt heel veel drumstelletjes mee, dus je kunt gewoon meedoen zonder je van te voren op te geven. Zorg alleen wel dat je op tijd bij het Junior Podium bent. Houd dus het programma van het Junior Podium goed in de gaten!

 • Verhalenbus (van 14.00 tot 17.00 uur)

  Al vanaf de eerste editie van Randrock Junior een grote hit: de Verhalenbus! In de Verhalenbus nemen de verhalenvertellers van Suleika je mee op ontdekkingsreis. Ze vertellen sprookjes en grappige verhalen, en nemen je mee naar de meest bijzondere plekken op de wereld. Een retourtje AVONTUUR dus! Reis jij ook mee?

  De Verhalenbus is tussen 14.00 en 17.00 uur open en er worden allemaal verschillende verhalen verteld. Je kunt instappen wanneer je wilt!

 • Oud Hollandse spelletjes in het Museum

  Daag jij je ouders uit voor een familiebattle?

  Randrock Junior is een feest voor de jonge rockers. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat papa’s, mama’s, opa’s en oma’s met hun billen op het Junior Terras kunnen blijven zitten. Niks daarvan! Want jij kunt ze namelijk uitdagen voor een familiebattle!

  In het Historisch Museum staan tijdens Randrock Junior allemaal toffe spellen klaar. Spellen die je ouders en grootouders vroeger ook al speelden en die nog steeds super leuk zijn om te doen. Aan jou dus de taak om je vader vet in te maken tijdens een potje sjoelen, of sneller dan oma een ezel in zijn kont te prikken terwijl jullie allebei geblinddoekt zijn

  Mag jij je na Randrock Junior de spelletjeskampioen van de familie noemen? Durven je ouders de battle niet aan omdat ze bang zijn dat jij toch gaat winnen? Dan daag je toch gewoon wat vriendjes en vriendinnetjes uit!

 • Junior Bandjes / Live muziek (15.00 uur + 17.30 uur)

  Hoe super cool is dat? Twee échte Junior bandjes op het podium van Randrock Junior! Live muziek gespeeld door leerlingen van Popschool Twenterand. The Horns en The Dudes zijn twee stoere bandjes van Popschool Twenterand. Ze treden op tijdens voorspeelmiddagen en feestjes in de buurt. De bandleden zijn tussen de 10 en 16 jaar oud en heuse talenten van Popschool Twenterand. Met hun gitaarsolo’s, drumbeats en coole zang rocken The Horns en The Dudes er flink op los.

  Deze gave live optredens op het Junior Podium mag je niet missen! The Horns spelen om 15.00 uur en The Dudes om 17.30 uur.

 • Theatervoorstelling ERWT (16.45 uur)

  Geen festival is compleet zonder theater. Daarom komt theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle speciaal naar Randrock Junior om de voorstelling ERWT te spelen. ERWT is een verhaal over een prins, heel veel aanstaande prinsessen, boze koningen, bezorgde koninginnen, grote paleizen, postduiven, slapeloze nachten en natuurlijk: ... de erwt!

  ERWT is een eenvoudig en vooral grappig verhaal dat gebaseerd is op het sprookje ‘De prinses op de erwt’. Jij gaat toch ook kijken? De voorstelling ERWT wordt gespeeld op het Junior Podium en begint om 16.45 uur.

 • Junior DOEN Knutseltent

  Knippen en plakken, knutselen en frutselen. In de Junior DOEN Knutseltent mag jij je creativiteit helemaal laten gaan. Samen met de KnutselCrew maak je dit jaar je eigen Junior Sleutelhanger. Een persoonlijke sleutelhanger van hout, die je zelf helemaal pimpt zoals jij hem graag wilt hebben. Heb je meteen een leuk souveniertje van Randrock Junior :)

  Je kunt de hele middag in de Junior DOEN Knutseltent terecht. Als je wilt knutselen, is het wel belangrijk dat je een Junior Knipkaart hebt. Die moet je even laten knippen als je de Knutseltent binnen gaat. Heb je geen Junior Knipkaart en wil je toch graag knutselen? Dan kun je ook gewoon met een muntje betalen.

 • Junior Pamperplek

  Wegens succes ook dit jaar weer aanwezig: de Junior Pamperplek! Een speciaal ingerichte tent om de allerkleinste junioren van een schone luier te voorzien. Handig! De Junior Pamperplek bevindt zich naast de toiletwagen op het Junior Terrein.

Sponsoren

Natuurlijk kunnen we geen gratis festival organiseren zonder onze sponsoren! Dit jaar mogen we rekenen op de hulp van:

Overzicht van alle sponsoren

Onze sponsoren zijn tijdens Randrock van harte welkom in de Backstage Club, de leukste informele businessclub bij café restaurant Het Wapen van Vriezenveen. De Backstage Club heeft de laatste jaren bewezen een groot succes te zijn. Sponsoren ontvangen voor aanvang van het festival 2 vip-polsbandjes en kunnen eventueel hun eigen kinderen meenemen. Onder het genot van heerlijke drankjes kan tussen 13.30 en 20.00 uur genoten worden van de line-up. Nieuw dit jaar is de BBQ waar de kok van Het Wapen de heerlijkste barbecue gerechten maakt.